1. Home
  2. Docs
  3. Standaarden
  4. Vertrouwenspersoon

Vertrouwenspersoon

De vertrouwenspersoon binnen Vlijtig Liesje Thuishulp is Monique Borsje, bereikbaar op 06-39632008 en via vertrouwenspersoon@vlijtigliesjethuishulp.nl. Haar werkdagen zijn dinsdag, woensdag en donderdag. Daarbuiten kun je de voicemail inspreken of een mail sturen. Zij is op de volgende manier bereikbaar:

vertrouwenspersoon@vlijtigliesjethuishulp.nl

Wie is Monique

Mijn naam is Monique Borsje en ben sinds augustus 2019 werkzaam bij Vlijtig Liesje Thuishulp.

Als zorgbemiddelaar werk ik 20 uur waarvan ik veel op kantoor ben en ik bezoek nieuw aangemelde klanten voor een intakegesprek en het invullen van het ondersteuningsplan dat nodig is om de indicatie van de WMO binnen te krijgen. Naast deze functie ben ik ook lid van de OR.

Vorig jaar september werd mij gevraagd om de functie als vertrouwenspersoon op me te nemen voor Vlijtig Liesje Thuishulp haar medewerksters.

Ik heb hier inmiddels een cursus voor gevolgd en ben in staat om de medewerkers te begeleiden wanneer dit nodig is in situaties waarin zij zich niet vertrouwd voelen of onveilig voelen.

In sommige gevallen is het fijn als je even met een vertrouwenspersoon kunt praten wanneer je problemen ondervindt tijdens je werk. Bijvoorbeeld door (seksuele) intimidatie, verbale onderdrukking of lichamelijk geweld. Wanneer je dit niet wilt melden aan de dames van de planning bestaat er dus een mogelijkheid dit in vertrouwen te melden aan mij zodat we samen naar een oplossing kunnen zoeken. Soms helpt het al om er met iemand over te praten.

Je hiervoor aanmelden kan via het emailadres: vertrouwenspersoon@vlijtigliesjethuishulp.nl

Ik neem dan zo snel mogelijk contact met je op!

Hoe werkt een vertrouwenspersoon

Binnen Vlijtig Liesje Thuishulp is er de mogelijkheid om te spreken met een vertrouwenspersoon. Je kan bij haar terecht als er sprake is ongewenst gedrag van collega’s of leidinggevenden. Voel je geen vertrouwen om dit op te lossen of lukt dit niet, dan kun je de vertrouwenspersoon inschakelen.

Een vertrouwenspersoon handelt zelfstandig en heeft een geheimhoudingsplicht. Ook alle gesprekken en correspondentie is enkel inzichtelijk voor de vertrouwenspersoon. Zij zal eerst met jou in gesprek gaan om mogelijke oplossingen voor te stellen en op jouw verzoek hierbij ondersteunen.